PHYSIOGA BOWSPRING

PHYSIOGA BOWSPRING

  • UnderviserMedde Lykke Vognsen
  • BeskrivelseBowspring giver dig mental lethed, optimal funktionel kropsholdning og naturlige bevægemønstre i hverdagen gennem bevidste, engagerede og koordinerede bevægelser og åndedrætsøvelser.

PHYSIOGA BOWSPRING

Bowspring & Bobler - BORNHOLM

D. 31. december kl. 9.30 - 11.30 i Hasle Medborgerhus (Storegade 64, 3790 Hasle)

Kom og rund året af med en Bowspring yoga klasse, inspireret af boblens legende lethed.

TILMELDING HER

Arrangementet inkluderer et glas bobler - med eller uden alkohol

Physioga Bowspring - BORNHOLM

Fredage 9.00 - 10.15 i Hasle Medborgerhus (Storegade 64, 3790 Hasle) 

Tilmelding til Bowspring  (Holdstart 5. januar 2024, forløb: 11 uger)
Underviser: Medde Lykke Vognsen

Physioga Bowspring - KØBENHAVN


Mandage 12.30 - 13.45 hos The Rehab, Staldgade 22 1. sal, 1699 København

Tilmelding til Bowspring  (Holdstart 8. januar 2024)
Underviser: Medde Lykke Vognsen
Forløb: 10 uger (uge 2-12 - obs uge 7 er ferie)

 

Mandage 19.00 - 20.15 hos The Rehab, Staldgade 22 1. sal, 1699 København

Tilmelding til Bowspring  (Holdstart 8. januar 2024)
Underviser: Charlotte Algreen
Forløb: 10 uger (uge 2-12 - obs: uge 7 er ferie)

 

Tirsdag 17.00 - 18.15 hos The Rehab, Staldgade 22 1. sal, 1699 København

Tilmelding til Bowspring  (Holdstart 2. januar 2024)
Underviser: Medde Lykke Vognsen
Forløb: 11 uger - OBS uge 7 er ferieuge

 

Tirsdag 18.30 - 19.45 hos The Rehab, Staldgade 22 1. sal, 1699 København

Tilmelding til Bowspring  (Holdstart 2. januar 2024)
Underviser: Medde Lykke Vognsen
Forløb: 11 uger
 

Bowspring basic er for dig, der er enten er ny til bowspring eller har lyst til at fordybe dig i de grundlæggende teknikker og principper; i bowspring kaldet Algoritmen.

Alle niveauer er velkomne.

Bowspring er en dynamisk træningsform, der kombinerer fysisk opmærksomhed og engagement med mentalt nærvær. Åndedrættet  er frit og flydende, inspireret af Buteyko. Du bliver guidet gennem serier af bevægelser og stillinger som får din krop til at arbejde stærkt, smidigt og bæredygtigt. Du bliver bevidst om dine vanemæssige bevægemønstre, og træningen inviterer dig til at udfordre dine hverdagsbevægelser, så din krop intergrerer Bowspring træningen.

De erfaringer og sansninger, som kroppen og nervesystemet gør sig, danner nye mønstre, som er overførbare til andre discipliner og sportsgrene, som fx løb, funktionel styrketræning, klatring, tennis og golf, men i høj grad også til livet uden for træningssalen. 

Bowspring undervises som serier af funktionelle bevægelser, der tager udgangspunkt i rygsøjlens naturlige fjedrende kurver ("springs"/"fjedre"), og undersøger dem ved at bevæge kroppen i alle planer. På kroppens forside er hals og mave lange stærke buer ("bows"/"buer"), og bækkenbunden arbejder smidigt sammen med åndedrættet. Kernemuskulaturen bliver stærk og velkoordineret og danner et solidt fundament for resten af kroppens frie bevægelser.

Alle dele af kroppen holdes vågne og tilpasset aktive, så ingen strukturer overbelastes og ingen syner ubrugt hen. Leddene styrkes på alle sider samtidig og Bowspring er derfor oplagt, hvis du har gamle skader eller vil forebygge nye fra fx. løb, ski, crossfit, golf, ketchersport eller svømning.

Bowspring undervises som en kæde af stillinger, men frem for at søge at ”nå hen til” eller ”lykkes med” en positur, er fokus på de flydende bevægelser fra een stilling til den næste, og den pulserende fjedren, ofte i takt med åndedrættet, som stillingen rummer, når den bæres og støttes uden pres og rigid overspænding.

Bowspring engagerer, nærer og styrker dit bindevæv/fascier helt fra finger- og tåspidser til dine organer og hjernestammen. Du bevæger dig med rolige, nærværende, koordinerede bevægelser, som får dig til at føle dig let og stærk på samme tid. Via bindevævet kommunikerer kroppens sansninger med dit autonome nervesystem og Bowspring kan derfor både have en beroligende eller en opløftende effekt på dit sind, afhængigt af øvelserne. Klassen rundes altid af med afspænding kaldet Assimilation, som tillader krop og psyke at integrere de sansninger og erfaringer i krop og sind.

Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form, og træningen kan med fordel kombineres med andre dicipliner. Du kan forvente: spændstighed, styrke, stabilitet, grounding, lethed i kroppen, friere åndedræt, øget bevidsthed om din holdning, elegante og flydende bevægelser og større nærvær og vågenhed.

Har du spørgsmål til Bowspring eller din underviser er du altid velkommen til at kontakte medde@physioga.com

Bowspring tilbydes både i København og på Bornholm. 

 

Bowspring Intro
På dette forløb introduceres du til bowspring, en af verdens nyeste træningsformer, hvor både det fysiske, det mentale og meditative forenes med funktionel fysioterapi. For dig som er nysgerrig, og for dig som vil have en bedre forståelse af teknikkerne eller dig, der bare elsker at fordybe dig.

Første klasse: Find letheden i din krop (Hjertet & Vingerne)
Ville det ikke være dejligt at føle dig lettere, uanset om du løber, går eller sidder? Mærk hvordan du kan bære din krop, så den føles fjedrende stærk, mens du tager presset af dine led. Oplev sammensmeltningen af fysisk og mental kraft, som kommer fra hjertet, og breder sig gennem dine bevægelser og dit væsen? På denne første bowspringklasse kigger vi på potentialet i brystkassen og i overkroppen. Det er en anderledes måde at arbejde med kroppen på, som skærper din kropslige og mentale bevidsthed. Ved at engagere brystkassen, kan vi vække muskler og bindevæv, som vi måske ikke tidligere har været opmærksomme på. Således får vi kontakt til åndedrættet og dele af kroppen, som er nødvendige for bevægelse, hvor hele organismen deltager aktivt og ingen dele overbelastes. 

Anden klasse: Forbind dig til dine rødder (Rødderne)
Dine fødder, ben og hofter udgør bogstaveligt talt dit ståsted og dit fundament. Kontakten til dit underlag gennem dine ben og fødder betyder utrolig meget for hele kroppens velvære og dit generelle stressniveau. Stærke rødder giver os både kræfter til at stå fast og til at stemme fra og bevæge os mod det, der nærer os - effektivt og uden skader. På denne klasse nørder vi røddernes potentiale, styrke, fleksibilitet og stabilitet. 

Tredje klasse: Find mere plads i din krop (Spolerne)
Mange af os bliver mindre – med tiden, med vaner, med skader, tankemønstre og relationer. Vi lader os selv falde sammen, hvilket resulterer i mindre bevægefrihed, ringere plads til vejrtrækning, fordøjelse og reproduktion, svagere stemmeføring og overbelastning af fx skuldre og rygsøjle. På klassen her, skal vi arbejde med taljen og halsen, i bowspring kaldet ’spolerne’, som er to områder, hvor vi ubevidst kollapser eller trækker os sammen på grund af fx stress, sårbarhed, overbelastende bevægemønstre eller stillesiddende arbejde. Lad os se, om du bliver en centimeter længere efter klassen.

Fjerde klasse: Pulsen
Når vi har etableret alle subsystemerne (overkrop, rødder, spolerne), kan vi begynde at bringe dem i spil og bevæge os med integration af alle dele af kroppen. Oplev hvordan det føles let, befriende og styrkende, når du er nærværende og engageret i hele kroppen på én gang. Herfra vil vi begynde at pulsere i stillingerne, så de bliver levende og dynamiske. 

Femte klasse: Leg & Ønsker
På den sidste klasse kan vi lege med alle grundelementerne og udfordre os selv i lidt mere avancerede stillinger, korte sekvenser og balancer. Der vil være tid og plads til at stille uddybende og opklarende spørgsmål eller imødekomme eventuelle ønsker om undervisningsfokus fra gruppen.

  • Underviser: Medde Lykke Vognsen
    » Hold øje med siden her og facebook for næste intro forløb