YOGA

YOGA

  • UndervisereMedde Lykke Vognsen
    Ditte Bykærholm Nielsen
  • BeskrivelseGennem arbejde med samspil mellem krop, sind og åndedræt inviteres du til at slippe uhensigtsmæssige spændingsmønstre, stress- og smertetilstande.

YOGA

PHYSIOGA yoga for gravide mandag 17.00-18.30
PHYSIOGA yoga for gravide er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, pilates og funktionel fysioterapi. Undervisningen foregår på små hold, så der er plads til at tage individuelle hensyn til den gravide krops særlige behov og udfordringer. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Træningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan bevare sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Med virksomme øvelser, nærvær og kropsbevidsthed lærer du at bevæge dig, så du på en gang bliver udfordret og passet på. PHYSIOGA yoga for gravide kan dermed forebygge fx bækkenløsning, rectus diastase, iskiassmerter og nedsunken forfod, som er almindelige gener under og efter en graviditet. Øvelserne kan desuden hjælpe dig til at finde ro og lindring fra konkret ubehag som kramper, sure opstød, lænde- og bækkensmerter. Træningsforløbet rummer ligeledes styrke-, udspændings- og åndedrætsøvelser, der forbereder både krop og sind på de udfordringer fødslen kan byde på.

PHYSIOGA efterfødselsyoga tirsdag 11.00-13.15 & onsdag 12.30-14.45
PHYSIOGA efterfødselsyoga er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, pilates og funktionel fysioterapi, skabt mhp. på mødres særlige behov efter graviditet og fødsel. Undervisningen foregår på små hold, og der tages individuelle hensyn til fx gener efter kejsersnit, bækkenløsning eller rectus diastase. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Efterfødselstræningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan genvinde sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Du lærer, hvordan din holdning og dine daglige bevægelser kan gøre dig stærkere og mere flexibel frem for at overbelaste din krop. Desuden lægges der vægt på at forebygge og afhjælpe ryg-, nakke- og skuldersmerter fra fx amme- og bærestillinger. PHYSIOGA efterfødselsyoga kan desuden afhjælpe nedsunken forfod/forfodsplatfod, iskias smerter, carpaltunnelsyndrom og seneskedehindebetændelse. Børnene bliver inddraget i træningen, som skaber mønstre for babyhåndtering, der er hensigtsmæssige for både mor og barn. Med jævne mellemrum kommer børnene i centrum. Du guides gennem en række alderssvarende tumlelege, som målrettet stimulerer dit barns motoriske udvikling og støtter en sund mor-barn relation. Der bliver taget hånd om det enkelte barns motoriske behov, og undervisningen giver dig en forståelse for, hvilke udviklingstrin dit barn gennemgår netop nu. Du vil som forælder få forslag til, hvad du kan gøre for at understøtte en sund og naturlig motorisk udvikling for dit barn.

Bowspring basic tirsdag 18.15-19.30 og torsdag 18.00-19.15 (efterårssæson 2018: uge 34-4)
Bowspring basic er en dynamisk træningsform baseret på de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægemønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægemønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.
 Du kan forvente: springiness, dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, tonus i muskler og væv, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed.

Bowspring level 1 torsdag 8.00-9.15 (efterårssæson 2018: uge 34-4)
Bowspring level 1 er en dynamisk træningsform baseret på, at du mestrer de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægelsesmønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægelsesmønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.

Blid bowspring torsdag 16.30-17.45 (efterårssæson 2018: uge 34-4)
Er en klasse med rolig og bevidst funktionel bevægelse, åndedrætsøvelser, restitution, mindfulness og dyb vågen afspænding. Klassen har en høj terapeutisk effekt og er ideel for dig, der gerne vil hele efter skade, operation, stress, eller gerne vil i gang med at bevæge dig blidt efter længere tid uden aktivitet. Blid bowspring kombinerer mindful opmærksomhed og åndedræt med optimal funktionel kropsholdning og bevægemønstre. Din kropsholdning forbedres og du vil opleve dig let og samtidigt blive blødere og stærkere i væv og muskler. Blid bowspring inviterer dig til øget opmærksomhed på og venlighed over for dig selv. Blid bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen. Du kan forvente: dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed og hvile i restorative stillinger.

Bowball workshops
Gør din træning mere legende og sjov med bowspring på gymball. Bowball er en mindful og meget effektiv træningsform, der giver masser af varme, styrke, en oplevelse af synkronitet og samarbejde med bolden. Træningen gør dig glad og løfter humøret. I bowball lærer vi at tone kroppen mere ensartet, da den ensartede opspænding hjælper os til at holde balancen. Bolden viser dig, hvor du skal tone mere og hvad det vil sige at være bouncende og legende let. Workshoppen består af en aktiv træning på gymball og derefter arbejde med softball på hænder og fødder samt vågen hvile i bowstorative-stillinger.

  • Underviser: Ditte Bykærholm Nielsen 
    » Vi har i øjeblikket ingen planlagte bowball workshops

Bowspring Intro
På dette forløb introduceres du til bowspring, en af verdens nyeste træningsformer, hvor både det fysiske, det mentale og meditative forenes. For dig som er nysgerrig, og for dig som vil have en bedre forståelse af teknikkerne eller dig, der bare elsker at fordybe dig.

Første klasse: Find letheden i din krop (Hjertet & Vingerne)
Ville det ikke være dejligt at føle dig lettere, uanset om du løber, går eller sidder? Mærk hvordan du kan bære din krop, så den føles fjedrende stærk, mens du tager presset af dine led. Oplev sammensmeltningen af fysisk og mental kraft, som kommer fra hjertet, og breder sig gennem dine bevægelser og dit væsen? På denne første bowspringklasse kigger vi på potentialet i brystkassen og i overkroppen. Det er en anderledes måde at arbejde med kroppen på, som skærper din kropslige og mentale bevidsthed. Ved at engagere brystkassen, kan vi vække muskler og bindevæv, som vi måske ikke tidligere har været opmærksomme på. Således får vi kontakt til åndedrættet og dele af kroppen, som er nødvendige for bevægelse, hvor hele organismen deltager aktivt og ingen dele overbelastes. 

Anden klasse: Forbind dig til dine rødder (Rødderne)
Dine fødder, ben og hofter udgør bogstaveligt talt dit ståsted og dit fundament. Kontakten til dit underlag gennem dine ben og fødder betyder utrolig meget for hele kroppens velvære og dit generelle stressniveau. Stærke rødder giver os både kræfter til at stå fast og til at stemme fra og bevæge os mod det, der nærer os - effektivt og uden skader. På denne klasse nørder vi røddernes potentiale, styrke, fleksibilitet og stabilitet. 

Tredje klasse: Find mere plads i din krop (Spolerne)
Mange af os bliver mindre – med tiden, med vaner, med skader, tankemønstre og relationer. Vi lader os selv falde sammen, hvilket resulterer i mindre bevægefrihed, ringere plads til vejrtrækning, fordøjelse og reproduktion, svagere stemmeføring og overbelastning af fx skuldre og rygsøjle. På klassen her, skal vi arbejde med taljen og halsen, i bowspring kaldet ’spolerne’, som er to områder, hvor vi ubevidst kollapser eller trækker os sammen på grund af fx stress, sårbarhed, overbelastende bevægemønstre eller stillesiddende arbejde. Lad os se, om du bliver en centimeter længere efter klassen.

Fjerde klasse: Pulsen
Når vi har etableret alle subsystemerne (overkrop, rødder, spolerne), kan vi begynde at bringe dem i spil og bevæge os med integration af alle dele af kroppen. Oplev hvordan det føles let, befriende og styrkende, når du er nærværende og engageret i hele kroppen på én gang. Herfra vil vi begynde at pulsere i stillingerne, så de bliver levende og dynamiske. 

Femte klasse: Leg & Ønsker
På den sidste klasse kan vi lege med alle grundelementerne og udfordre os selv i lidt mere avancerede stillinger, korte sekvenser og balancer. Der vil være tid og plads til at stille uddybende og opklarende spørgsmål eller imødekomme eventuelle ønsker om undervisningsfokus fra gruppen.

  • Underviser: Sisse Dall
    » Vi har i øjeblikket ingen planlagte introforløb