YOGA

YOGA

  • UndervisereMedde Lykke Vognsen
    Ditte Bykærholm Nielsen
  • BeskrivelseGennem arbejde med samspil mellem krop, sind og åndedræt inviteres du til at slippe uhensigtsmæssige spændingsmønstre, stress- og smertetilstande.

YOGA

PHYSIOGA yoga for gravide mandag 17.00-18.30
PHYSIOGA yoga for gravide er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, bowspring og funktionel fysioterapi. Undervisningen foregår på små hold, så der er plads til at tage individuelle hensyn til den gravide krops særlige behov og udfordringer. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Træningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan bevare sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Med virksomme øvelser, nærvær og kropsbevidsthed lærer du at bevæge dig, så du på en gang bliver udfordret og passet på. PHYSIOGA yoga for gravide kan dermed forebygge fx bækkenløsning, rectus diastase, iskiassmerter og nedsunken forfod, som er almindelige gener under og efter en graviditet. Øvelserne kan desuden hjælpe dig til at finde ro og lindring fra konkret ubehag som kramper, sure opstød, lænde- og bækkensmerter. Træningsforløbet rummer ligeledes styrke-, udspændings- og åndedrætsøvelser, der forbereder både krop og sind på de udfordringer fødslen kan byde på.

PHYSIOGA efterfødselsyoga tirsdag 11.00-13.15
PHYSIOGA efterfødselsyoga er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, bowspring og funktionel fysioterapi, skabt mhp. på mødres særlige behov efter graviditet og fødsel. Undervisningen foregår på små hold, og der tages individuelle hensyn til fx gener efter kejsersnit, bækkenløsning eller rectus diastase. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Efterfødselstræningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan genvinde sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Du lærer, hvordan din holdning og dine daglige bevægelser kan gøre dig stærkere og mere flexibel frem for at overbelaste din krop. Desuden lægges der vægt på at forebygge og afhjælpe ryg-, nakke- og skuldersmerter fra fx amme- og bærestillinger. PHYSIOGA efterfødselsyoga kan desuden afhjælpe nedsunken forfod/forfodsplatfod, iskias smerter, carpaltunnelsyndrom og seneskedehindebetændelse. Børnene bliver inddraget i træningen, som skaber mønstre for babyhåndtering, der er hensigtsmæssige for både mor og barn. Med jævne mellemrum kommer børnene i centrum. Du guides gennem en række alderssvarende tumlelege, som målrettet stimulerer dit barns motoriske udvikling og støtter en sund mor-barn relation. Der bliver taget hånd om det enkelte barns motoriske behov, og undervisningen giver dig en forståelse for, hvilke udviklingstrin dit barn gennemgår netop nu. Du vil som forælder få forslag til, hvad du kan gøre for at understøtte en sund og naturlig motorisk udvikling for dit barn.

Bowspring basic tirsdag og torsdag 18.00-19.15 (Forårssæson 2019: uge 5-26, dog ingen undervisning på helligdage)
Bowspring basic er en dynamisk træningsform baseret på de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægemønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægemønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.
 Du kan forvente: springiness, dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, tonus i muskler og væv, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed.

Bowspring level 1 torsdag 8.00-9.15 (Forårssæson 2019: uge 5-26, dog ingen undervisning på helligdage)
Bowspring level 1 er en dynamisk træningsform baseret på, at du mestrer de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægelsesmønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægelsesmønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.

Blid bowspring torsdag 16.30-17.45 (Forårssæson 2019: uge 5-26, dog ingen undervisning på helligdage)
Er en klasse med rolig og bevidst funktionel bevægelse, åndedrætsøvelser, restitution, mindfulness og dyb vågen afspænding. Klassen har en høj terapeutisk effekt og er ideel for dig, der gerne vil hele efter skade, operation, stress, eller gerne vil i gang med at bevæge dig blidt efter længere tid uden aktivitet. Blid bowspring kombinerer mindful opmærksomhed og åndedræt med optimal funktionel kropsholdning og bevægemønstre. Din kropsholdning forbedres og du vil opleve dig let og samtidigt blive blødere og stærkere i væv og muskler. Blid bowspring inviterer dig til øget opmærksomhed på og venlighed over for dig selv. Blid bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen. Du kan forvente: dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed og hvile i restorative stillinger.