YOGA HOS PHYSIOGA

Hatha yoga torsdag 16.30-18.00 (Sæson: uge 34-51)
Hvis du aldrig har dyrket yoga før eller bare har lyst til at nørde teknik og åndedræt, så er vores hatha yoga noget for dig. Din krop inviteres til at slippe uhensigtsmæssige spændingsmønstre, stress- og smertetilstande gennem præcist arbejde med det vigtige samspil mellem krop, sind og åndedræt. De dybe, bærende muskler bliver styrket med rolige præcise bevægelser, så de skaber et solidt fundament. På den måde får de stramme og overbelastede strukturer mulighed for at spænde af, så irritations- og inflammationstilstande kan høre op. Ved at arbejde bevidst med åndedrættet skabes kontakt til det parasympatiske nervesystem, som er essentielt for kroppens evne til at regenerere og vokse. Desuden kan åndedrætsøvelserne fungere som et konkret redskab til at skabe ro og rum i en hektisk verden.
Underviser: Ann-Sophie Ehlers

» Pris

» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen

Vinyasa yoga torsdag 18.15-19.45 (Sæson: uge 34-51)
Vinyasa yoga er en dynamisk yogaform med varmende overgange, der binder stillingerne sammen. Den udspringer af klassisk hatha yoga, og har på en gang et stærkt biomekanisk fundament og en legende tilgang, der giver dig plads til at folde dig ud. Du arbejder hele kroppen igennem med frie og kreative sekvenser af bevægelser og stillinger (asanas) guidet af  et fokuseret og dybt åndedræt. Vinyasa på PHYSIOGA er for øvede deltagere, der allerede har kendskab til dynamisk yoga.
Underviser: Ann-Sophie Ehlers

» Pris
» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen

Yin yoga torsdag 20.00-21.30 (Sæson: uge 34-51)
I yin yoga er der fokus på at komme helt ned i gear. Vi skal pleje kroppen og sindet - og lader den forudgående dag og kommende gøremål blive uden for lokalet. Yin yoga er blid og afstressende, men også udfordrende, da vi bliver i stillingerne i typisk 3-5 minutter. Vi gennemgår kroppens 7 yin-fokusområder hver gang og fremmer på den måde vitaliteten i krop og celler ved at genskabe balance og fjerne blokeringer i energibanerne, der kan forhindre energien i at flyde frit. Gennem strækkene smidiggør vi kroppens bindevæv og øger blodcirkulationen. Vi arbejder hver gang ud fra et gennemgående tema og opnår derfor godt flow i klassen og sammenhæng fra start til slut.
"Jeg går op i, at mine elever har det godt i mine klasser. Kan man give sig hen og gå i ét med sin krop, lover jeg et transformerende yogaforløb - og en god dyb søvn efterfølgende" Lea Kilde
Underviser: Lea Kilde
» Pris
» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen

Bowspring Basic tirsdag 18.15-19.30 (Sæson: uge 34-51)
Bowspring Basic er en dynamisk træningsform baseret på de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægelsesmønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægelsesmønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.
Du kan forvente: springiness, dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, tonus i muskler og væv, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed.
Underviser: Ditte Bykærholm Nielsen
» Pris
» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen


Bowspring Level 1 tirsdag 19.45-21.00 (Sæson: uge 34-51)
Bowspring Level 1 er en dynamisk træningsform baseret på, at du mestrer de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægelsesmønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægelsesmønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.
Underviser: Ditte Bykærholm Nielsen
» Pris
» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen

Yoga for hjernerystede mandag 13.30-14.45 (Sæson: uge 34-51)
Blid yoga for mennesker med symptomer relateret til hjernerystelse (fx PCS), piskesmældsskade, fibromyalgi eller lignende symptomkomplekser. Med langsomme, blide bevægelser genskabes den sunde balance mellem kroppens dele, således at den kan bære sig selv uden unødige spændinger. De dybe, bærende muskler bliver styrket med rolige præcise bevægelser, så de skaber et solidt fundament. På den måde får de stramme og overbelastede strukturer mulighed for at spænde af, så irritations- og inflammationstilstande kan høre op. Ved at arbejde bevidst med åndedrættet skabes kontakt til det parasympatiske nervesystem, som er essentielt for kroppens evne til at regenerere. Desuden kan åndedrætsøvelserne fungere som et konkret redskab til at skabe ro og rum i en hektisk verden. Der er få deltagere på holdet, hvilket gør det muligt at tage individuelle hensyn.
Underviser: Ditte Bykærholm Nielsen
» Pris
» Onlinebooking drop-in (senest 2 timer før en klasse)
»
Skriv til os for tilmelding til resten af sæsonen

PHYSIOGA yoga for gravide mandag 17.00-18.30
PHYSIOGA yoga for gravide er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, pilates og funktionel fysioterapi. Undervisningen foregår på små hold, så der er plads til at tage individuelle hensyn til den gravide krops særlige behov og udfordringer. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Træningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan bevare sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Med virksomme øvelser, nærvær og kropsbevidsthed lærer du at bevæge dig, så du på en gang bliver udfordret og passet på. PHYSIOGA yoga for gravide kan dermed forebygge fx bækkenløsning, rectus diastase, iskiassmerter og nedsunken forfod, som er almindelige gener under og efter en graviditet. Øvelserne kan desuden hjælpe dig til at finde ro og lindring fra konkret ubehag som kramper, sure opstød, lænde- og bækkensmerter. Træningsforløbet rummer ligeledes styrke-, udspændings- og åndedrætsøvelser, der forbereder både krop og sind på de udfordringer fødslen kan byde på.
For yderligere information om PHYSIOGA yoga for gravide kontakt:

Medde Lykke Vognsen medde@physioga.com
» Pris & tilmelding

PHYSIOGA efterfødselsyoga tirsdag 11.00-13.15 og onsdag 12.30-14.45
PHYSIOGA efterfødselsyoga er en særdeles effektiv træningsform med rødder i yoga, pilates og funktionel fysioterapi, skabt mhp. på mødres særlige behov efter graviditet og fødsel. Undervisningen foregår på små hold, og der tages individuelle hensyn til fx gener efter kejsersnit, bækkenløsning eller rectus diastase. Der arbejdes med funktionelle øvelser, som styrker, nærer og udspænder dine muskler, fascier og led. Du bliver mere smidig og stabil og forebygger derved både akutte skader og overbelastningsskader. Din krop styrkes i sin kerne for derigennem at genskabe en sund balance og kropsbevidsthed. Efterfødselstræningen rummer naturligvis den helt afgørende og nødvendige træning af bækkenbund og dybe mavemuskler, så dit kropslige fundament kan genvinde sin styrke, stabilitet og udholdenhed. Du lærer, hvordan din holdning og dine daglige bevægelser kan gøre dig stærkere og mere flexibel frem for at overbelaste din krop. Desuden lægges der vægt på at forebygge og afhjælpe ryg-, nakke- og skuldersmerter fra fx amme- og bærestillinger. PHYSIOGA efterfødselsyoga kan desuden afhjælpe nedsunken forfod/forfodsplatfod, iskias smerter, carpaltunnelsyndrom og seneskedehindebetændelse. Børnene bliver inddraget i træningen, som skaber mønstre for babyhåndtering, der er hensigtsmæssige for både mor og barn. Med jævne mellemrum kommer børnene i centrum. Du guides gennem en række alderssvarende tumlelege, som målrettet stimulerer dit barns motoriske udvikling og støtter en sund mor-barn relation. Der bliver taget hånd om det enkelte barns motoriske behov, og undervisningen giver dig en forståelse for, hvilke udviklingstrin dit barn gennemgår netop nu. Du vil som forælder få forslag til, hvad du kan gøre for at understøtte en sund og naturlig motorisk udvikling for dit barn.
For yderligere information om PHYSIOGA efterfødselsyoga kontakt:
Medde Lykke Vognsen medde@physioga.com
» Pris & tilmelding

UNDERVISERNE

Medde Lykke Vognsen fysioterapeut (2009) & certificeret yogalærer (2014)
Medstifter og ejer af sundhedshuset PHYSIOGA. Efteruddannet inden for motorisk træning af børn samt teknik- og biomekanikbaseret yogapraksis. Medde har undervist i forskellige bevægeformer og åndedrætsteknikker siden 1998. Hun har løbende udviklet træningsformen PHYSIOGA og træningsforløbene PHYSIOGA yoga for gravide, PHYSIOGA efterfødselsyoga og Yoga for hjernerystede. Medde har ligeledes sammensat til det kompetenceudviklende forløb for pædagoger, PHYSIONAUT, som hun også underviser på. Medde er specialist i manuel behandling af graviditetsrelaterede smerter og individuelt tilpassede træningsforløb for både voksne og børn. Dertil kommer specialkompetencer inden for behandling og træning af komplekse biomekaniske problemstillinger og instabilitetsrelaterede symptomer. Medde tilbyder også hjemmebesøg med henblik på tidligt at støtte både barn og forældre i en sund motorisk udvikling og hensigtsmæssige arbejdsstillinger.

Ann-Sophie Ehlers fysioterapeut (2015) & certificeret yogalærer (2014)
Ann-Sophie har siden sin certificering undervist flere yogahold om ugen, og nu er vi så heldige at få glæde af hendes smittende bevægeglæde og store tekniske overblik på flere af vores hold. Hun er som fysioterapeut efteruddannet inden for smertevidenskab, og yogalærercertificeringen er suppleret med en overbygning inden for meditation og yogateknik. Ann-Sophie kombinerer således på elegant vis den nyeste evidensbaserede fysioterapi med yogaens ældgamle visdom. Hun er især optaget af det fysioterapeutiske arbejde med mennesker, der oplever længerevarende smertetilstande og diffuse symptomkomplekser. Behandlingen er typisk bygget op om undervisning, manuel støtte og træning. Ann-Sophie går i dybden med at finde årsagerne til de forskellige smertetilstande, så du bliver klogere på, hvad der kan udløse smerterne, og hvordan du selv kan medvirke til at ændre symptombilledet. Hun er grundig og præcis og håndterer også gængse biomekaniske problemstillinger, som fx idrætsskader og rygsmerter. Ann-Sophies hold er meget populære på PHYSIOGA. Klasserne er præget af hendes lattermilde væsen, smittende bevægeglæde og store tekniske overblik og rummer altid elementer af leg, balance og styrke.

Lea Kilde certificeret yogalærer (2014)
Lea er certificeret yogalærer med speciale i yin med overbygninger inden for børneyoga, graviditetsyoga, dynamisk yoga, yin yoga massage og fascialære. Hendes undervisning inviterer til dyb afspænding og transformation i trygge rammer. Lea arbejder roligt og sikkert guidende, så du får mulighed for at fokusere på at overgive dig til sansningen af dig selv. Hun gør en dyd ud af at skabe en behagelig stemning i sine klasser og arbejder med individuelt tilpassede stillinger, der støtter og udfordrer din personlige yogapraksis.

Ditte Bykærholm Nielsen bowspringlærer & certificeret yogalærer
Ditte kendes på hendes sensitive, præcise, og hjertevarme guidning. Ditte er listet underviser i Bowspring. Hun har undervist i yoga siden 2009 og har specialiseret sig inden for terapeutik, restorativ yoga og meditation. Ditte tilbyder offentlige klasser, onlineklasser, enetimer, workshops og kurser i bowspring, bowstorative og meditation i Danmark og Skandinavien. Ditte har en baggrund som skolelærer og har studeret pædagogisk psykologi. Ditte har arbejdet inden for feltet psykologi, pædagogik, læring og uddannelse de sidste 20 år.