BOWSPRING

BOWSPRING

  • UnderviserDitte Bykærholm Nielsen
  • Varighed75 min.
  • BeskrivelseBowspring giver dig mental lethed, optimal funktionel kropsholdning og naturlige bevægemønstre i hverdagen gennem bevidste, engagerede og koordinerede bevægelser og åndedrætsøvelser.

BOWSPRING

FLEX TIL DIG DER ER TILMELDT EN HEL SÆSON...
Det er som regel muligt at flexe imellem alle vores bowspring-hold. Du aftaler flex med din underviser på ditte@physioga.com. Husk at tilmelde dig flextimer via vores onlinebooking
.

Bowspring basic mandag 17.00-18.15 og torsdag 16.30-17.45 (Efterårsæson 2019: uge 33-5, dog ingen undervisning uge 52-1)

Bowspring basic er for dig, der er enten er ny i bowspring eller har lyst til at fordybe dig i de grundliggende teknikker og principper. Bowspring basic er en dynamisk træningsform, der kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og hensigtsmæssige bevægemønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægemønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med nærværende langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet spændstighed i muskler og væv, som får dig til at føle dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed over for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen. Du kan forvente: spændstighed, grounding og samtidig lethed i kroppen, øget bevidsthed om din holdning, elegante og flydende bevægelser og større nærvær og vågenhed. 

Bowspring level 1 tirsdag 17.15-18.30 og torsdag 18.00-19.15 (Efterårssæson 2019: uge 33-5, dog ingen undervisning uge 52-1)
Bowspring level 1 er for dig, der kender og har praktiseret bowspring tidligere. Det forventes, at du mestrer de elementære færdigheder inden for bowspring. Bowspring kombinerer mindful opmærksomhed med optimal funktionel kropsholdning og bevægelsesmønstre. Vores vanemæssige kropsholdning og bevægelsesmønstre vil med bowspring blive udfordret og forbedret. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.

Bowspring level 1.5 torsdag 8.00-9.15 (Efterårssæson 2019: uge 33-5, dog ingen undervisning uge 52-1)
Bowspring level 1.5 er for dig, der kender og har praktiseret bowspring tidligere. Level 1.5 her mestrer du at bevare den åbne kropsholdning med venlig tonus i muskler og væv uden at overarbejde. Frihed, sensitivitet, styrke der kommer af sammenhængkraft i kroppen udforskes gennem leg og undersøgelse i mere avancerede flows og bevægelser, samt positioner. Vi bevæger os med mindfulde langsomme koordinerede bevægelser, som udføres med ensartet toning af muskler og væv, der får dig til at opleve dig let og stærk på samme tid. Bowspring inviterer dig til øget fokus og venlighed for dig selv. Bowspring er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen.

Bowspring basic & restitution torsdag 16.30-17.45 (Efterårssæson 2019: uge 33-5, dog ingen undervisning uge 52-1)
Er en klasse med rolig og bevidst funktionel bevægelse, åndedrætsøvelser, restitution, mindfulness og dyb vågen afspænding. Klassen har en høj terapeutisk effekt og er ideel for dig, der gerne vil hele efter skade, operation, stress, eller gerne vil i gang med at bevæge dig blidt efter længere tid uden aktivitet.  Bowspring basic & restution kombinerer mindful opmærksomhed og åndedræt med optimal funktionel kropsholdning og bevægemønstre. Din kropsholdning forbedres og du vil opleve dig let og samtidigt blive blødere og stærkere i væv og muskler. Blid bowspring inviterer dig til øget opmærksomhed på og venlighed over for dig selv. Bowspring basic & restitution er for alle uanset alder og fysisk form og har en dyb helende effekt på kroppen. Du kan forvente: dyb grounding og samtidig lethed i kroppen, fokus på din holdning, elegante og flydende bevægelser og øget mindful vågenhed og hvile i restorative stillinger.

Bowball workshops
Gør din træning mere legende og sjov med bowspring på gymball. Bowball er en mindful og meget effektiv træningsform, der giver masser af varme, styrke, en oplevelse af synkronitet og samarbejde med bolden. Træningen gør dig glad og løfter humøret. I bowball lærer vi at tone kroppen mere ensartet, da den ensartede opspænding hjælper os til at holde balancen. Bolden viser dig, hvor du skal tone mere og hvad det vil sige at være bouncende og legende let. Workshoppen består af en aktiv træning på gymball og derefter arbejde med softball på hænder og fødder samt vågen hvile i bowstorative-stillinger.

  • Underviser: Ditte Bykærholm Nielsen 
    » Vi har i øjeblikket ingen planlagte bowball workshops

Bowspring Intro
På dette forløb introduceres du til bowspring, en af verdens nyeste træningsformer, hvor både det fysiske, det mentale og meditative forenes. For dig som er nysgerrig, og for dig som vil have en bedre forståelse af teknikkerne eller dig, der bare elsker at fordybe dig.

Første klasse: Find letheden i din krop (Hjertet & Vingerne)
Ville det ikke være dejligt at føle dig lettere, uanset om du løber, går eller sidder? Mærk hvordan du kan bære din krop, så den føles fjedrende stærk, mens du tager presset af dine led. Oplev sammensmeltningen af fysisk og mental kraft, som kommer fra hjertet, og breder sig gennem dine bevægelser og dit væsen? På denne første bowspringklasse kigger vi på potentialet i brystkassen og i overkroppen. Det er en anderledes måde at arbejde med kroppen på, som skærper din kropslige og mentale bevidsthed. Ved at engagere brystkassen, kan vi vække muskler og bindevæv, som vi måske ikke tidligere har været opmærksomme på. Således får vi kontakt til åndedrættet og dele af kroppen, som er nødvendige for bevægelse, hvor hele organismen deltager aktivt og ingen dele overbelastes. 

Anden klasse: Forbind dig til dine rødder (Rødderne)
Dine fødder, ben og hofter udgør bogstaveligt talt dit ståsted og dit fundament. Kontakten til dit underlag gennem dine ben og fødder betyder utrolig meget for hele kroppens velvære og dit generelle stressniveau. Stærke rødder giver os både kræfter til at stå fast og til at stemme fra og bevæge os mod det, der nærer os - effektivt og uden skader. På denne klasse nørder vi røddernes potentiale, styrke, fleksibilitet og stabilitet. 

Tredje klasse: Find mere plads i din krop (Spolerne)
Mange af os bliver mindre – med tiden, med vaner, med skader, tankemønstre og relationer. Vi lader os selv falde sammen, hvilket resulterer i mindre bevægefrihed, ringere plads til vejrtrækning, fordøjelse og reproduktion, svagere stemmeføring og overbelastning af fx skuldre og rygsøjle. På klassen her, skal vi arbejde med taljen og halsen, i bowspring kaldet ’spolerne’, som er to områder, hvor vi ubevidst kollapser eller trækker os sammen på grund af fx stress, sårbarhed, overbelastende bevægemønstre eller stillesiddende arbejde. Lad os se, om du bliver en centimeter længere efter klassen.

Fjerde klasse: Pulsen
Når vi har etableret alle subsystemerne (overkrop, rødder, spolerne), kan vi begynde at bringe dem i spil og bevæge os med integration af alle dele af kroppen. Oplev hvordan det føles let, befriende og styrkende, når du er nærværende og engageret i hele kroppen på én gang. Herfra vil vi begynde at pulsere i stillingerne, så de bliver levende og dynamiske. 

Femte klasse: Leg & Ønsker
På den sidste klasse kan vi lege med alle grundelementerne og udfordre os selv i lidt mere avancerede stillinger, korte sekvenser og balancer. Der vil være tid og plads til at stille uddybende og opklarende spørgsmål eller imødekomme eventuelle ønsker om undervisningsfokus fra gruppen.

  • Underviser: Sisse Dall
    » Vi har i øjeblikket ingen planlagte introforløb